onsdag 16. mars 2011

Baby med dårlig matlyst

Jeg har en baby med dårlig matlyst. Tenkte kanskje dette hadde noe med sykdom å gjøre siden han hadde omgansgsyke for noen uker siden, også var det jo div forkjølelser og ikke minst RS virus. Men matlysten tar seg liksom ikke opp igjen.

Hadde besøk av helsesøster her på mandagen hvor hun målte vekten. Den så helt greit ut. Han har hvertfall ikke gått ned i vekt siden vi kom hjem fra sykehuset forrige uke. Han spiser hvertfall ikke like mye som før, noe som er ganske så frustrerende. Helt siden han ble født så har han ligget under kurven for "normalen". MEN han har ihvertfall fulgt sin egen kurve da, opptil all denne sykdommen. Tror han har ligget på 6,0 - 6,5 i rundt 1 mnd nå. Han er en god del mindre enn andre babyer på hans alder. Og en hel del bedagelig.

I og med at han har vært en del syk så har det blitt lite med trening av muskler, siden han rett og slett ikke har hatt energi til dette. Derfor henger han jo etter rent fysisk sett også.

Selv om han spiser lite mat så er han jo fornøyd. KJEMPE fornøyd :) Nå er det jo sånn at alle barn er forskjellig og noen barn trenger mindre enn andre. Noen barn er mindre enn andre. "Problemet" er jo også det at han ikke er flink til å si ifra når han er sulten. Han kan gå ganske så lenge uten å gi noen form for signal om sult. Så det er som regel jeg som introduserer mat når jeg mener det har gått lang nok tid siden forrige måltid.

Da vesla var liten var dette aldri noe problem. Hun spise som en helt. Ja ganske så ofte, altfor ofte faktisk. Hun ble jo rund som en ball som baby :) Men sånn var henne. Hun fikk jo også aldri en dråpe med MME kun morsmelk. Vet ikke om det har noe å si men.

Lillegutt er ihvertfall flink til å spise grøt da. Selvom han ikke er "sulten" på flaske og nekter den. Så får jeg som regel ned litt grøt. Vi får håpe vekten tar seg opp og at han tar igjen disse andre krabatene snart:)

Lian liker denne grøten. Slik: 4 ss kokt vann  +  2 ss grøt  + 1 ss fruktpurre

5 kommentarer:

 1. Et tips om det er vanskelig å få i han mat er å helle fruktmos over grøten. da går det som regel ned, fort og gale :)

  SvarSlett
 2. Snuppa har hatt mange perioder der hun ikke har hatt så veldig god matlyst, og det skjer fortsatt. Det er veldig frustrerende som mamma å se at barnet ikke spiser, men er de sultne nok så spiser de vel også.... :)

  Så lenge du introduserer maten for han og han da ikke viser interesse er det vel ikke så mye mer å gjøre heller....og hvis han legger på seg normalt så er jo det bra! Men skjønner så utrolig godt at du blir bekymret!
  Det tar seg forhåpentligvis raskt opp igjen! ;)

  SvarSlett
 3. Katrine Helen : hvis du ser på inlegget så bruker jeg fruktpurre/ fruktmos i grøten :) Den lærte jeg meg fort med 1 man :)

  Nina: Ja er frustrerende. Vi får håpe han ikke forblir en miniatyr mann for alltid :)

  SvarSlett
 4. Hva er fruktmos?? Vi skal prøve med grøt når han er 4-5 mnd.. har du lyst å legge inn et innlegg hvor du forklarer overgang til grøt? brukte dere velling eller hva det heter først? mye problemer med magen etter grøtstart? :)

  SvarSlett
 5. Det var smart Caroline. Det skal jeg gjøre etterpå ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...