torsdag 17. mars 2011

Grøt introduksjon

Jeg fikk en forespørsel av Caroline om å lage ett innlegg om grøt tilvenning, så da gjør jeg det ;)

Det er jo ganske forskjellig fra mor til mor tidspunktet for introduksjon av grøt. Noen barn er veldig fornøyd med å bare få morsmelk eller MME. Andre har stort mat behov og da er det greit å spe på med litt grøt. Og vi har ett barn som spiser dårlig med MME derfor har vi introdusert grøt, siden da spiser han bedre. Noen mammaer har sterke meninger om at det kun skal være MM og MME frem til 6 mnd alder, mens andre introduserer ved 4 mnd alder. Det er helt opp til enhver :) Man må jo også se ann behovet til hver og en unge. Alle er forskjellige, og godt er det :)

Når vi begynte med introduksjon av grøt til Lian Matheo så lagde vi kun noen små smaks prøver. Det første han fikk var ett par skjeer grøt og/eller fruktpurre om morgenen i noen dager. Vi gjorde det på morgenen fordi hvis han evt fikk magevondt så skulle vi sleppe dette om natten. Gradvis tilvenne seg noe annet enn MME. Han synes det smakte kjempe godt og kunne godt gitt han mer, men litt om gangen er lurt for magen. Det er også forskjellige smaker på grøten ( 4 mnd grøt) så prøv deg frem. Barn liker forskjellig.


For at grøten skal minne mer om MME ( som er veeeldig søt) så har vi fruktpurre/mos oppi grøten. Barn har jo søtbehov helt i fra fødselen da morsmelk også er veldig søtt. Så ved å gjøre grøten litt søtere så er som regel spiseviljen større.

Etter noen dager hvor vi har sett ann magen osv. Begynner du gradvis å lage litt større porsjoner. Sviskemos eller sviskesaft ved hard mage er godt å ha på lur tilfellet. Som skrevet i forrige innlegg så bruker vi nå: 4 ss vann + 2 ss grøt/velling + 1 ss fruktpurre. Dette spiser han 1-2 ganger om dagen.
Bruk alltid mer vann i grøtblandingen enn det som står på pakken i begynnelsen. Grøten skal være tynn slik at det er lettere for barnet å svelge i starten.


Det tar laaaang tid med måltider i begynnelse, så ha GOD tålmodighet med den lille :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...