søndag 1. desember 2013

En god dose jul - 1. Advent

I dag var dagen mini menneskene i dette huset har ventet lenge på. Ikke nok med at det er første advent som tilsier julegrantenning og vår tradisjonelle pepperkakehus pynting. MEN også første desember som tilsier Julekalender. Her har forventningene strukket seg herfra til månen, og jeg tror jeg tørr påstå at dagen levde opp til forventningene Små barn store gleder :)
Dagen begynte om vanlig med en morgentrøtt mamma med alarmen på slumre. Ikke det at jeg trenger alarm med barn som kommer hoppende i sengen " Mamma, mamma i dag skal vi åpne Julekalender. Stå opp!" Men frøken nervetroll vil da være på den sikre siden.
Nervetrollet har også gullfisk hukommelse så det er nesten like spennende for meg som har pakket inn kalendergavene å se hva det er som er oppi der. Det aller beste er uten tvil stjernene i øynene på barna!Luke nr 1 inneholdt kjærlighet med popping candy & klistremerke

Resten av dagen gikk til husvask + rydding, lek, film, forventning og glede til den kommende julegrantenningen i grendelaget senere på ettermiddagen og å vente på mannen som kommer hjem fra gårsdagens julebord hvor han møtte denne morsomme dama:


Den årlige julegrantenningen var akkurat slik den skulle være. Kald, stemningsfull, venner, barn, glede, naboer, julesanger, gå rundt juletreet, gløgg, pepperkaker og besøk av nyseter-nissen med godteposer :)


Med uber-fornøyde unger og stivfrossne tær ( husk varme sko dumma) beveger vi oss hjem. Her i Fam Nielsen har vi tradisjon for å pynte pepperkakehus første advent etter julegrantenning :) Og bortsett fra en liten blondine feil så gikk pepperkakehus pyntingen slik den skal gå. Med 70% nonstop og seigmenn på huset og 30% i magen på barna, kjøkkenet fullt av melis og klissete ansikt + fingre.

For å lære av mine feil kommer en liten oppfordring til de som har tenkt tanken på å være like dumme: IKKE hell smeltet sukker i pose! Den svir seg rett igjennom posen ( selvom jeg trodde jeg var smart og tok dobbelpose) og faller ned på gulvet for så å stivne totalt etter 30 sekunder. Ups..Da var adventslyset tent og vi begynner telle ned til Julaften! Godt fornøyd med dagen liten som stor. 

HER kan du lese om første advent fra helvette. Aldri, aldri, aldri mer... At det går ann

Have a nice one!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...